APK

Algemene Periodieke Keuring

Uw BMW geeft zelf aan wanneer hij even naar de werkplaats wil. Alleen voor de Algemene Periodieke Keuring (APK) krijgt u een herinnering van de overheid en tevens ontvangt u van ons, indien uw e-mailadres bij ons bekend is, een herinneringsmail.

BMW Zwartepoorte foto werkplaats binnen
SERVICE & ONDERHOUD

Online onderhoudsafspraak maken?

APK BMW Zwartepoorte

Haal- en Brengservice

Een werkplaats bezoek is vaak goed in te plannen. Maar soms is het voor u gewoon niet mogelijk om uw auto langs te brengen, of heeft u simpelweg geen zin. Wij halen, in overleg met u, de auto op elke gewenste locatie op en brengen hem dan ook weer terug. Bijv. bij u thuis of op het werk! Een exclusieve service, om u maximaal te ontzorgen.

De belangrijkste APK controles

De APK biedt de zekerheid van een veilige auto, met een geldige APK weet u dat u veilig de weg op kan en dat uw auto aan de eisen van de RDW voldoet. De APK zegt echter niets over de staat van onderhoud van uw auto, daardoor kan het zijn dat wij u adviespunten geven voor onderhoud, terwijl de auto wel goedgekeurd is.

Naast veiligheid stelt de APK Keuring eisen ten behoeve van het milieu. De meting verschilt per brandstof van de auto:

 • Bij dieselmotoren wordt de uitstoot van roet gemeten
 • Bij benzine motoren wordt de uitstoot van CO2 gemeten en de zogenaamde 4-gas-test. Tijdens deze test wordt de meting verricht met stationair draaiende motor en bij een verhoogt toerental. Bij de APK keuring wordt gekeken naar de verhouding tussen verschillende uitlaatgassen. Deze wordt uitgedrukt in de Lambda-waarde en moet tussen de 0,97 en 1,03 zijn.

Remmen vormen een essentieel deel van de veiligheid van uw auto. De APK keuringseisen voor remmen zijn daarom uitgebreid. In het kort moeten alle remmen goed werken en moeten de wielen op dezelfde as, met gelijke mate remmen.

 • De remmen dienen allemaal goed te werken. Wanneer uw voorremmen niet werken merkt u dit direct, uw achterremmen testen kan moeilijker zijn
 • Dikte van remschijven. Bij sommige remschijven staat de minimumdikte erop vermeld. 
 • Roest is gedeeltelijk toegestaan in de APK keuringseisen. De remschijf mag niet meer dan 50% roest hebben op het deel waar het remblok aandrukt. 
 • Bijna versleten remblokken of remschoenen zijn toegestaan in de APK keuring, hier wordt op het APK keuringsrapport aantekening van gemaakt. Volgens de APK keuringseisen mag ijzer op ijzer remmen niet, dan dient dit onderdeel vervangen te worden.
 • Remslangen dienen in goede staat te verkeren. Tijdens de APK keuring wordt gekeken naar de remslangen. Deze mogen geen scheuren of andere uitdrogingsverschijnselen hebben.

Verlichting is onderdeel van de veiligheid van de auto. Niet alleen voor u als automobilist maar ook voor de veiligheid van andere weggebruikers heeft goedwerkende verlichting een hoge prioriteit.

APK keuringseisen voor de verlichting op een rijtje:

 • Koplampen moeten bij de apk keuring naar behoren werken. APK keuringseis is werkende functie van stadslicht, dimlicht en grootlicht bij beide lampen. Kleur van de lichten moet wit of geel zijn.
 • Achterlichten dienen allebei te werken. APK keuringseis is dat de kleur rood is.
 • Remlichten, deze mogen zowel rood als ambergeel zijn. Bij de APK keuring is een derde remlicht pas verplicht vanaf 30 december 2001.
 • Knipperlichten en alarmlichten dienen correct te werken.
 • Werkende kentekenplaat verlichting is een APK keuringseis.
 • Mistlampen, voor indien aanwezig en achter minimaal 1 werkende. 
 • APK keuringseis aan de staat van de verlichting is dat alles vochtdicht moet zijn en het lichtbeeld niet vertekend mag zijn. Glazen dienen helder te zijn, ongeverfd en mogen minimaal voor 25% afgeschermd zijn.
 • Reflectoren dienen aanwezig en heel te zijn.

Een van de belangrijkste APK keuringseisen! De wielen van uw auto vormen het contact met het wegdek. Bij sneeuw, regen of slecht wegdek is de veiligheid van uw auto voor een groot deel afhankelijk van de staat van de banden en velgen. 

 • Bij de apk is een wettelijk minimum vastgesteld van 1.6 millimeter diepte van het profiel van de band. Vaak wordt onder de 2.5 millimeter profieldiepte vervanging van de band aangeraden.
 • De APK keuring stelt eisen aan de maat van de banden. Deze moeten geschikt zijn voor de auto en aan dezelfde as moeten gelijke banden zitten. Met andere woorden, de APK keuringseisen zijn dat linksvoor en rechtsvoor van de auto, dezelfde maat band zit. 
 • Verder mogen banden geen beschadigingen bevatten.
Tarief
Incl. btw
APK Keuring
€ 68,-